Bloggtorka

Har inte fått någon ro direkt att blogga den här veckan, första var Alicia och Henrik sjuka och sen när jag trodde för en sekund att jag kanske skulle klara mig, då åker jag på en ännu värre förkylning. Host, snor och slem är nu min vardag. Aja så kan det vara ibland.

Annars då? Ja det har väl inte hänt så förskräckligt mycket de senate dagarna. Jobbade igår (ja sjuk som jag var) och sen i söndags var jag och Alicia hos Caroline och Kalle i deras nya lägenhet. Vi var några tjejer som träffades och bakade olika saker som man sen fick ett urval att ta med sig hem. Baka, julmusik, glögg och sen hämtpizza. Supermys!

Alicia diggar sin gåstol som vi fick med oss när vi var i Karlskoga sist. Hon fullkomligt springer fram och är snabb som satan med att rycka och dra ner saker från bord och liknande. Busunge! Hon hade lyckats trycka på PS3:an och sen få ut Guitar Heroskivan som var supersmaskig. Så nu får man mer än någonsin hålla koll på henne. Men det är bara roligt att hon är aktiv.



Alicia har mammas bh på huvudet.



Igår fixade jag julskinkan och chokladkola, idag ska jag göra knäck och hemliga hemmagjorda julklappar *tss* Henriks pappa och Helene kommer snart på julskinkssmörgås och fika. Senare idag ska vi till Henriks mamma och få mat och säga god jul. För ikväll åker vi nämligen hem till Karlskoga igen för att fira jul. Ska bli skoj med alla samlade.

Här kommer en bild på pepparkakshuset också:


Ja det var väl lite om vad som händer just nu. Kommer vara lite frånvarande några dagar när vi är i Kga och har bättre saker för sig än att sitta vid datorn.

Ciao.

Fredagsmys

Idag fick jag en stund för mig själv, utan mitt snoriga och hostiga barn. En elak förkylning har vi dragit på oss alla tre, värst för Henrik och Alicia. Så jag var iväg till jobbet en sväng och fikade och sen gick jag i min ensamhet på stan. Riktigt skönt! Att kunna ta sig fram utan att ursäkta sig eller köra på någon med vagnen, ren lyx! Men jag hittade verkligen ingenting av det jag skulle ha, så jäkla typiskt. Måste hitta en snygg och funktionell mössa med foder, för satan vad kallt det börjar bli. Och för att ha förfrusit ena örat två ggr tidigare så kan det vara lägligt med en riktigt bra mössa. Men sådan fanns ju inte såklart. Får ta mig ut på måndag morgon och kika lite när det är lite mindre folk.

Vi har myst lite ikväll med god mat och lite godis. Nu sitter jag här och unnar mig en öl och har Jul med Ernst i bakgrunden. Pensionärsvarning måhända, men ack så mysigt. På spåret är också ett program som vi föredrar att titta på framför Idol och annan skit man kan bli trött på ibland.

I morgon ska vi till Örbyhus och fira Henriks pappa. Annars blir det julbak hos Carro på söndag, jobb på tisdag, ut till Henriks mamma på onsdag, hämta bil på onsdag och sen bege oss till Karlskoga än en gång. Det blir mysigt att fira jul hemma som alltid. Ska bli spännande och mysigt med Alicias första jul, även om inte hon kommer komma ihåg den. Så ska jag försöka hinna köpa julklappar också..

Nu ska jag dricka upp min öl och sen sova, så att man är någorlunda pigg och utvilad när lillan ska upp kl 8 i morgon. Hon verkar nämligen ha ett alarm precis just då varje morgon.

Gonatt gott folk!


Karlskoga

Helgen har varit fullproppad och lite stressig. I fredags var vi på Öppna förskolan på Luciafirande. Alla barnen var utklädda och vi sjöng och busade. Sen blev det gröt och skinkmacka för oss stora. Efter var det bara att slänga sig i bilen och åka till Karlskoga. Alicia sov precis hela vägen och var så himla duktig! Det blev en snabblunch på stan med syster och Jonas, Clubtoast *mums* Sen hem till syrran, där vi skulle sova och slänga av lite saker, för att sen gå hem till pappa och Maria och kolla in deras nya hus. Det var supermysigt och passar bra nu när det bara är dom och "smågrabbarna" kvar. Det blev lite tacos- och idolmys.


Alicia blev 5 månader! Mamma och pappa älskar dig!




Lördagen spenderades hos pappa. Det blev lite pizza, onyttig helg kan man säga.. Vi var iväg och hälsade på Ingela och Sami med barn. Sen kom mamma en sväng till Hanna och sen iväg till på fika hos moster och kusinerna. Lilla Thea på 1 år har blivit sån stor tjej! Det är ju så när man bara är hemma några dagar att man flänger runt som bara den för att hinna träffa alla, kul men också jobbigt.

Jag och Henrik tog en välbehövlig paus och gick på bio. Det var 5 mån sen sist så det var mysigt. Vi var helt ensamma i biografen och killen suckade när vi sa att vi skulle se "Flickan som lekte med elden". Det betydde att han skulle få bli kvar betydligt längre än han räknat med. Haha stackarn.  Det var hur som helst trevligt att komma bort lite och Hanna, Jonas och lillebror fick känna på hur det är att ha en 5 månaders liten tjej med magknip *mohahaha*

Under söndagsmorgonen gick en nära släkting bort och vi samlades hos farmor och farfar. Lite fika och så tittade vi på damernas skidstafett. Sen var det dags för oss att åka hemåt igen. Alicia var lite smågnällig i början men sov sen hela vägen. älskling och jag lekte "20 frågor" så tiden skulle gå fortare och resan inte skulle bli lika tråkig. Jag somnade en stund då helgen hade varit lite påfrestande med väldigt lite sömn och dödsbud.

Här kommer lite bilder på vår underbara lilla badtjej.

Strike a pose




Luciafirande och pepparkakshus

Sitter här alldeles för trött och känner att jag kanske borde skriva ett litet inlägg. Det finns ju risk för att man glömmer bort allt man gör annars nu när man är senil småbarnsmamma?! Närå men det känns som man glömmer en massa nu för tiden, speciellt gamla minnen och saker man ska göra som ligger långt fram i tiden. Sånt hade jag stenkoll på förut. Nu snurrar bara en massa barngrejer i skallen. Gaah! Det kanske blir bättre med tiden.

Lilla sessan har äntligen börjat sova låånga naps på dagarna *woho*. Då kan man tänka sig att man ska städa, plocka och greja som man inte hinner annars, men icke! Det är skönare att bara slänga sig i soffan eller sätta sig vid datorn en sväng och bara rensa skallen en stund. Så det har fortfarande inte trollats bort någon disk eller annat junk som ligger och skräpar. Får ta tag i det imorgon.

Igår knallade La Familia till IKEA och inhandlade bl a lite fler galgar, en ny stekpanna och ramar till Alicias första "skolkort" som vi tog på Öppna förskolan. Så fina så! Hon älskar IKEA! Eller det har vi fått för oss iaf ;) Hon är alltid så glad och fascinerad när vi är där, fast det är hon så fort vi går utanför dörren. Allt som inte är hemma är väldigt roligt och spännande. Och då visar hon nästan alltid sin bästa sida. Lilla sötaste. Sedan blev det ugnsstekt lax med pressad potatis och vitvinssås, mums!




Idag ramlade vår stora spegel som satt i hallen ner och krossades när den träffade skohyllan. Mindre skoj. Alicia, som låg och sov, vaknade och var helt chockskadad stackarn. Tur att man inte är skrockfull och tror på sju års olycka eller sånt skit :) Jag och Lillan knallade iväg till S:t Pers kyrkan idag där de hade luciafirande. Sjukt många föräldrar med utklädda barn i varierande åldrar var där. Supermysigt! Hittade tjejerna från Öppna förskolan och även Elin och Kasper, Elins mamma och andra Elin med sin lilla Viktor. Det var ett litet sött luciatåg, massa sång och sedan fika. Myspys! Har gjort ett pepparkakshus nu på kvällen också, var lite jobbigt med en trött unge som ville vara med och titta, men det gick bra. Lägger upp en bild på det "fina" resultatet i morgon.

Nu ska jag gosa ner mig i sängen med älsk.
Sleep tight!


Snart jul?

Det känns inte som december, dels för att de senaste (nästan) 5 månaderna har gått sjukt fort och dels för att det är tråkigt blaskväder. Brukar verkligen inte längta efter snö, men det är i alla fall mycket bättre än det här tråkiga och gråa vädret. Jag har liksom inte fått den där mysiga "snart är det jul"-känslan heller. Vet inte om den har försvunnit i dagarnas uteblivna "julstäd" på grund av att Alicia sover dåligt på dagarna, eller om det är just för att snön har lyst med sin frånvaro? Något är det. Jag och Henrik hade lite julmys igår dock, lite glögg, saffranssnäckor och pepparkakor.

Det kanske blir bättre till helgen då vi ska ta bilen hem till Karlskoga och träffa lite av familjen. Där finns det säkert snö och tempot är lite lugnare än vad det är här i Uppsala. Ska bli skönt med lite avkoppling. Om man nu kan kalla det avkoppling att på två och en halv dag hinna träffa alla man ska. Det kanske är så till och med att jag och Henrik kan få gå på bio som vi inte gjort på 5 månader. Syrran och Jonas kan få vara barnvakt åt skruttan. Bästa idén idag tror jag bestämt!

I lördags var jag och Alicia i Stockholm och hälsade på Elinor. Det var vi och x antal miljoner Stockholmare som sprang runt i julpanik på stan. Jag tröttnade snabbt eftersom det inte gick att ta sig fram på något bra sätt med vagn utan att köra på någons hälsenor. Det tog sedan ett tag innan vi ens kunde hitta något att äta eftersom alla skulle äta precis samtidigt, men det blev till slut en riktigt god skaldjurs- och saffranssoppa på Kulturhuset. Alicia var som den lilla ängel hon alltid är när vi är någonstans, och gillade självklart allt folk och all uppmärksamhet hon fick. Min sötaste lilla godsak! Det blev en tur ut till Årsta också för att se hur Elinor bor med lite glögg och fika. Mys! Tack snälla du för en bra dag!

Igår var vi i Örbyhus och hälsade på Henriks pappa med familj. Lite tacos och sånt där. Schyst söndagsfördriv!

Just nu sover "monstret" efter många om och men och snart är det dags för Öppna förskolan. Blir nog sista gången för i år tror jag. Annars händer väl inte så mycket, ska till IKEA någon dag och köpa ramar till Alicias kort de tog på Öppna förskolan. Så är det någon som vill ta en fika eller så någon dag är det bara att höra av sig :)

Nu ska jag vika tvätt, skoj värre!
Tjipp!

Vaccin och Bvc

Idag fick jag äntligen tummen ur och gick och vaccinerade mig. Det har ju varit såna fasliga köer att man inte gått i väg tidigare. Allt blir ju genast krångligare när man har en liten plutt med sig och vagnen ska vi inte prata om..
Men det kändes som en bra vaccinationsdag. Då finns det Nyby, Svartbäcken och Liljefors att välja på som ligger nära. Och eftersom Nyby (där jag är listad) hade så fruktansvärt dålig uppdatering på informationen på hemsidan så fick det bli Liljefors. Det var tänkt att man skulle vara duktig och vara där kl 8 när de öppnade, men planering och barn går inte hand i hand så vi kom iväg kl 9 och var där tjugo över. Och när jag kom dit så gick den sista personen från morgonruschen och jag blev ensam där. Så 2 min senare var det färdigt! Helt klart värt!

Sen var det dags för BVC, så det var bara att knata bort till Heidan. Alicia är 4 mån och 3 veckor i morgon och idag såg det ut såhär:

Vikt: 5890 g
Längd: 61 cm
Huvudomfång: 41,5 cm

Jag som var säker på att hon passerat 6 kilo. Vår lilla älskling! Hon sitter här brevid mig i sin barnstol, morrar och leker med presentsnöre, som är hennes favorit.



Nej nu ska jag försöka få någonting gjort här hemma, är grejer överallt. Det återstår att se hur det kommer att gå för jag känner att armen är alldeles tung och slö, nästan som bortdomnad..

Ska försöka få till en bra design på bloggen också, men det får bli en annan dag!

Ciao!



RSS 2.0