Snart jul..

Kan inte riktigt smälta att det är julafton nästa fredag. Tiden och framförallt veckorna går så himla fort. Men någon julstress känner jag inte direkt, ska inte köpa vidare värst många julklappar i år faktiskt. Det är ju mest utbyta av pengar. Det är väl barnen som får någon (små kusinerna t ex). Alicia kommer få massa saker av släkten så jag avvaktar med lite julklappar till henne till mellandagarna när jag kan handla billigare, hon behöver ju lite kläder, så det blir perfekt till mellandagsrean. Annars har hon ju så jäkla mycket grejer redan som jag blir tokig på när de ligger överallt. Men nån leksak ska hon väl få, som är anpassad till hennes ålder, nu har hon ju så mycket blandat, även en del "bebisleksaker" kvar framme.

Kanske ska dra lite vad vi gjort på sistone. Första advent var jag och Alicia uppe med tuppen, medans hon kollade på Teletubbies så bakade jag Lussebullar (Henkes favorit) och även Havretekakor. Så det blev lyxfrukost när Henrik vaknade smått bakis. Vi gjorde väl inte så mycket speciellt förutom att mysa, så som söndagar brukar vara. Har för mig att jag kollade en del på skidor också. Vi har varit på 3 årskalas för Henriks kusin Felicia.




Vi har haft julklappsbyte med några av tjejerna, där alla även tog med sig något bakat/köpt att fika på. Så knytis + julklappsbyte blir nog en tradition eftersom det var så trevligt :) Jag fick en stor Body butter från BodyShop med skimmer i och kokosdoft.

Jag har varit på Fame (nya restaurangen i stan) och ätit middag och spelat biljard med tjejerna på jobbet. Mycket trevligt!

Andra advent gjorde vi inte många knop på dagen, vi blev hämtade och åkte ut till Söderby Golfklubb för att äta julbord. Det var mums även om jag saknade några få saker på julbordet. Sen blev det att handla på Ica Maxi och hem och vila efter matkoma.

Förra veckan gjordes inte så mkt, jag jobbade lite, vi mös mycket, en hel del skidor på tv. Alicia har haft hosta så vi fick en mindre bra natt, men det var ändå väldigt mysigt. Henrik sov på soffan (så att någon skulle få lite sömn och orka ta morgonpasset med Alicia) och lillskruttan sov brevid mig. Och sen fick vi preppa med massa vatten, näsdroppar, snorpapper och alvedon. Men det gock hyfsat bra, jag fick några timmars sömn och skruttan skulle ligga så nära hon bara kunde och hade sin arm på min när hon sov. Massa mys! <3

Hon har börjat säga nej åt mycket nu, och hon säger nej och vänder bort huvudet om hon t ex inte vill ha mer eller att hon inte vill att man ska torka runt munnen eller så. Och även ja om det är något hon vill ha och nickar samtidigt.

I morse var jag och Alicia (nästan) uppe med tuppen och tittade på lucia på tv. Mysigt värre och Alicia tyckte dom sjöng så bra att hon satt och gungade med, med vällingflaskan i högsta hugg. I eftermiddag ska vi på luciafirande på dagis. Alicia ska vara en liten tomtetjej med lucialjus. Söt som socker.


Imorn ska jag på Jullunch på jobbet, även där med julklappsbyte med tjejerna. På fredag ska vi vara barnvakt och på söndag ska vi på fest. Henriks pappa fyller och vi ska fira honom med bowling och buffé. Härliga Caroline fyller 25 år i veckan också! På måndag ska jag ta cellprov (läskigt) och sen är ju julen här. Nästa torsdag åker vi till Karlskoga för att fira jul.

Ha en trevlig Lucia! Det ska vi!
Pöss



Uppdatering på önskelista

Jag glömde ju bort en annan favorit till Alicia. Hotell Kantarell är en riktig stor favorit men det går inte så ofta på barnkanalen. Så det "önskar" sig lillan också.



Sen är det så att en sak hon inte behöver så är det gosedjur. Hon har alldeles för många och behöver inga fler!


Idag ska vi iväg till vår barnmorska som vi hade när jag (vi) var gravida. Hon ska förnya mitt minipillerrecept. Eftersom det är i Svartbäcken runt lunch så ska vi ta en sushilunch på Java. Sen i eftermiddag är det skidskytte. Är det någon sport jag gillar att titta på så är det längdskidor, skidskytte och alpint. Är helt inne i det när jag kollar. Sen ikväll blir det väl att man kollar på Idolfinalen eftersom det inte är På Spåret. Fredagsmys.

Jag återkommer med en uppdatering om vad vi gjort på senaste, första och andra advent t ex lite senare när jag har tid.


RSS 2.0