Välkommen till sjukstugan

Jag sitter och jäser lite efter att ha ätit lunch och matat Alicia med Potatis/palsternacka, bytt kissblöja för att 5 min senare byta bajsblöja som luktade i hela rummet. Mysigt va? Nu vet ni iaf :)
Idag har jag och Lill-Bus varit till Willys och handlat, hon sov från det att vi klev utanför dörren tills dess att vi kom tillbaka. Märkte knappt att vi var ute. Det var en PÄRS att handla kan jag säga! Med bara en "vanlig" kassa öppen fick jag ta en av de automatiska snabbkassorna med en tant i maskinen som berättade vad man ska göra, lägg varan i kassen, 180 ggr senare så var jag ganska trött på detta. Blaj! Inte lite tungt att få hem allt heller..

Så nu har jag en gnällig unge nedanför mig som har tagit sig från en plats till en annan på rekordfart, förstår inte hur hon lyckas men jag tror hon rullar fram. Gull! Sparkar på pappas skrivare och säger heej heej heej.

Min lunch:

Kycklingsallad med gurka, cocktailtomater, fetaost, soltorkade tomater, grillad morot, rödlök och dinkelbröd stekt i olivolja och vitlök.

Jo! Jag glömde ju berätta att vi var hos Caroline och Kalle i fredags som bjöd på kalasgod mat! Först fick vi lite tunnbrödssnittar och till förrätt blev det gratinerad löksoppa, sen till huvudrätt blev det typ Cottage Pie och sen hade jag med efterrätt som var Cheesecake med hallon. Mums!

I söndags hade vi mysmiddag jag och min kära sambo.

Det blev stekt kycklingfilé med hemmagjorda pommes frites, supergod sallad, rödvinsås och bearnaise.

Nu på lördag ska jag ha tjejkväll. En kväll utan mina älsklingar. Ska bli riktigt skönt faktiskt, att bara snacka lite skit med tjejerna, fresta i alkoholhaltiga drycker, kanske sjunga lite Singstar och bara ha det bra. Det ser faktiskt ut som de flesta kan komma också för en gång skull. Det vore ju nice om något.

Förra veckan var jag iväg och kollade på en lägenhet i Gränby. Och eftersom de skrev fel tid för visningen i mitt mail så fick jag en privat visning senare under dagen och jag hoppas att jag gjorde ett bra intryck för nu är lägenheten vår! Wihoo! Så på fredag ska jag och skriva kontrakt. Det är en 3:a på 80 kvm, bottenvåning, stor klädkammare, massa garderober, med inglasad balkong och en liten uteplats. Och det är draget för tvättmaskin i badrummet redan. Inte världens bästa läge i stan, men det var en lugn gård och framförallt lugn trappuppgång. Verkligen perfekt för oss just nu! Jag är så sjukt trött på att behöva låsa fast barnvagnen nere i trappuppgången och bära upp Alicia och alla 1000 saker som man har med sig..Så det här blir nog bra. 1 april is the day!

Igår kollade jag och skruttan lite på Guldbaggegalan, hon klappade händerna så fort de på TV klappade. Hon är för go! 
Alicia har dragit ner fiskmobilen som hänger över skötbordet. Det är hennes favorit!


Nu ska jag krypa ner i soffan, få Alicia att somna och kolla på Death Sentence.
Ciao!

Klappa händer och bio

Idag var det min tur att gå upp med tuppen, och även om vi kom i säng sent igår så är jag inte så trött. Jag och Henrik var nämligen ute och åt igår, inte något fancy skit, utan bara en lugn och skön kväll utan vår underbara lilla skatt. Vi gick till Bullitt som är en rockbar här i Uppsala. Så det blev en helschyst hamburgertallrik med hemmagjorda burgare och även hemmagjorda pommes, vilket ger massa plus från mig, plus en roasted garlic dip som var mumma. Kan varmt rekommenderas iaf, och sen var det lite Johnny Cash i bakgrunden. Kunde för stunden inte bli bättre. Farmor och farbror Daniel var barnvakt åt LillFisen. Sen blev det bio, Sherlock Holmes, som jag också kan rekommendera! Det var både bra story med en del touch av action i, plus bra skådisar.



Alicia är fortfarande sjukis och har även smittat sin kära mor och far. Inte något supermycket men lite snoriga är vi allt. Hon är så himla duktig med det mesta nu faktiskt. Sitter gör hon ju redan, vinkar och hon säger Titta och Hee.. när vi säger hej. Och sen pratar hon massa mer som mest låter som bebisbabbel och viskningar. Och imorse så tränade hon på att klappa händerna och efter en stund så kunde hon det också, så när jag sjunger Klappa, klappa händerna så härmar hon mig och kan helt själv! Man blir ju bra stolt alltså! Vi har också upptäckt att hon måste fått sin fars tunga?! För den är ofantligt lång. Och självklart kommer den inte fram när jag ska ta kort på den, så det syns inte så väl, men lite syns det allt.




Vårt lilla Bustroll.


Slänger in en bild på vad vi åt häromdagen och hoppas att man kan inspirera någon som har dålig fantasi och äter samma saker hela tiden, ungefär som vi. Skriv gärna in era favoritrecept så man kan variera maten lite. Alla tips välkomnas!

Kycklingsallad

Pestomarinerad pasta, kyckling, rödlök, gurka, avocado, fetaost, soltorkade tomater, vitlöksdressing och vitlöksbröd.

Idag ska vi ha mysdag och krya på oss lite. Så nu blir det frukost och mys med film. Ikväll vankas Frank Wagner och Johan Falk, National target. Sweet!

Ciao

Karlskoga, sjukling och BVC

Nu var det ett tag sen uppdatering igen, det lyckas alltid komma upp något annat som är roligare, viktigare och mer nödvändigt än att sitta framför datorn och blogga.

Förra veckan åkte jag och Alicia till Karlskoga, såklart inte helt smärtfritt.. Det är mycket som ska med när man reser med barn och vi hade lyckats få med oss allt, trodde jag. Allt utom bokningsnumret till buss/tågbiljetterna. Som tur var kom jag på detta när jag står och väntar på att stadsbussen ska komma. Så det blev att springa tillbaka hem, med fullproppad vagn, fullt på pälsad och en jäkla bilbarnsstol som såklart måste med. Upp i lgh och hämta det jävla bokningsnumret och sen springa till bussen igen för att i sista sekund se hur den åker precis förbi oss. Som tur var skulle vi hinna om vi tog nästa buss också 10 min senare.. Men det kom ingen buss då. Paniken kommer krypandes längs ryggen. Vad F*N gör jag nu? Ringer taxi som inte kan komma på 10 min, (obsevera att det är 20 min kvar tills bussen mot Enköping går) och jag tänker att det hinner jag verkligen inte. Så vad gör jag? Jo jag ringer till min just då skyddsängel Jessica som är hemma och har bilen och kommer direkt. Såklart ska det krångla lite till då vagnen inte går att fälla ihop!! Så vi får alltså mosa in vagnen liggandes med öppen bagagelucka och åka så. Vi åker till Ekonomikum och chansar på att jag kan få åka på bokningsnumret på bussen eftersom vi inte skulle hinna hämta ut biljetterna. Det fungerade och på bussen kunde jag äntligen pusta ut. Det krånglade ännu mer med ingen vagnplats på tåget och en knökfull Swebus mot Oslo som SJ tydligen bokat åt mig..Men det var småpotatis då jag visste att vi iaf skulle få komma till Karlskoga.

Väl hemma så bar det hem till pappa och Maria för att äta Älgkött, potatis och sås. Fy tusan vad jag saknar pappas älg när man inte bor hemma.. Sen kom Dagen D som jag valt att inte tänka på så mycket innan, Patriks begravning. Alicia fick vara hos min moster Nina, hon var så duktig så. Och det var mer hemskt än vad man föreställt sig, jag antar att begravningarna blir bara svårare ju äldre man blir. Uscha! Sen hade vi filmkväll och såg Paranormal Activity och The Ruins. Två skräckisar jag kan rekommendera! På söndagen åkte vi hem igen, denna gång helt smärtfritt..

Alicia blev 6 månader förra veckan och idag skulle hon ha vaccinerats. Men eftersom hon dragit på sig en förkylning och snorar, hostar och är rosslig så får vi flytta på den några dagar. Våran duktiga flicka växer så det knakar och följer alla kurvor exemplariskt. Men så här såg det ut idag iaf:

Vikt: 6685 g
Längd: 64,5 cm
Huvudomfång: 43 cm

Alicia leker med en tandborste med plast på.


Skruttan har fått tag i mammas kokbok och läser lite.


Nu har jag börjat jobba mina 40% och det känns konstigt men också skönt. Det är bra att Lillan får vara med sin kära far också, inte för att hon aldrig är det, men ni fattar!

Igår var vi och kollade på en lgh i Gränby (inte världens bästa område, jag vet). Den var väl lite halvsunkig just nu men med potential helt klart. Sen var det ju botten våning också, vilket är guld. Vi behöver ju hitta något nytt om jag inte ska plugga i höst. Jag ska kolla på ytterligare en på fredag. På fredag ska vi också till Caroline och Kalle, som snart också ska få tillökning, och käka lite middag.

På lördag ska äntligen jag och Henrik ha lite mys på tu man hand och äta ute och gå på bio. Något så simpelt som man inte längre kan göra när LillBus är med. Hon får vara hemma med farmor. Ska bli otroligt mysigt!

Här kommer lite middagstips också:

Spaghetti Carbonara          
Med bacon, lök, ägg och Paprika & Chili-cremé fraiche                               

Langos
Med valfritt på. T ex skinka/ost eller rom/cremé fraiche/rödlök/räkor. Superenkelt att göra även om man inte har någon fritös!


Nu ska jag ta hand om min lilla sjukling!
Ciao!

Flytta..

Just nu bor vi ju i en studentlägenhet på Djäknegatan och just nu vill jag desperat flytta! Visst är det en hyfsad lgh, men jag vill kunna byta tapeter, sätta upp tavlor ordentligt, vill fixa till och ordna det mer personligt. Helst vill jag ha ett hus, men det får vänta tills ekonomin blir bättre. Men jag har hittat ett som jag verkligen vill ha!

En enplansvilla med 5 rum och kök på 197 kvm, 2 badrum och med en tomtarea på 829 kvm. Två altaner och sjöutsikt. Nyrenoverat kök helt i min stil förutom golvet och tapeterna (lättbytt) och även ett nyrenoverat badrum som jag gillar. Stora ytor och öppen planlösning. Lite småfix med nya tapeter och golvet i köket. Nylagt tak 2007. Nästan helt perfekt enligt mig, för det ska vara lite att göra på huset för att det ska kännas personligt.
2 290 000 kr, inte alls så farligt med tanke på att man har en badstrand precis utanför!






Det finns ett problem dock, eller problem och problem det är det väl egentligen inte för oss iaf, men det ligger i Karlskoga. Staden jag flydde och som jag sa att jag aldrig skulle flytta tillbaka till. Men just nu känns det inte så dumt. Det är en lugn stad (väldigt liten), nära till Örebro och det är nära släkten. Min iaf. Och främst är det så mycket billigare att bo där än i Uppsala. Så vi tänker på det iaf, sen hur det blir återstår att se! Och om vi inte vill flytta till hus direkt har jag hittat en 4:a i Centrum på 84 kvm för 225 000 kr. Som sagt ganska stor skillnad mot Uppsala. Eller 4 andra hus jag kan tänka mig som ligger runt 550 000-825 000 kr, ca 100-200 kvm. Heeelt okej!

Men det är inte så lätt val heller, man lämnar en hel del människor man tycker om som man lärt känna under åren i Uppsala. Och så förstås lämnar vi Alicias farmor med familj och farfar med familj osv. Det blir så mycket svårare då. Man skulle vilja ha alla samlade i samma stad, tänk vad lätt allt vore då!

Nu har jag inte tid att sitta här längre..
Ciao.

Året som var..

Nu har det gått 10 dagar in på det nya året, 2010 känns fortfarande konstigt att skriva. Så vad hände 2009? Både bra och dåliga saker kan man säga.. Mer än halva året var jag gravid och då blev det mycket restaurangbesök och en hel del bio för vår del, men även några förfester och cirka 2 krogbesök med halväcklig alkoholfri öl. En mysig tid var det i alla fall. Sen så pluggade jag också hela terminen utan några problem alls.. Så jag kan verkligen inte klaga på min graviditet som förutom en massa kisseri på nätterna, lite ryggont, viss trötthet och svullna fötter kan säga att jag mådde extremt bra under den här tiden. Något jag är väldigt glad över var att jag kunde göra nästan allt som jag brukar göra, med lite positiv inställning var det bara alkohol och viss mat som var de enda hindren. Tycker synd om dem som blir sängliggande stor del av graviditeten. Och på begäran kommer även en förlossningsberättelse i senare inlägg.

Som sagt var första delen av året lugn och skön. Jag överlevde Valborg, som nästan höggravid, med att bara behöva kissa en gång ute i det fria efter många timmar och en hel del alkoholfri öl *ganska stolt* Och att göra det var inte helt lätt.. Sen var vi iväg på kryssning i maj med släkten på pappas sida. Mysig och lugn resa. Man kände sig lite som en pensionär när man satt kl 12 på måndag förmiddag och lyssnade på när Steffo pratade om "Livets goda". Bara det att åka på kryssning en söndag är ganska mycket pensionärsvarning på, haha.

Lilla Busan var ju beräknad till den 7 juli, så det var med en viss risk som vi den 28:e juni tog bilen på en blixtvisit till Karlskoga för att gå på min kusin Theas dop. För att efter dopet och så åka hem senare på kvällen igen. Var ju tur att hon inte ville ut precis då :) Sen var det bara en evig väntan de närmsta dagarna, vi var ute i Gamla Uppsala och knalla runt, jag käkade en massa ananas, sex osv. Inget verkade fungera.. Men sen var hon här, vår lilla ängel Alicia. Det bästa som hände under 2009. Och sen dess har det varit fullt upp kan jag lova. Man har glömt den första tiden lite. Som t ex värken efter kejsarsnittet, allt man var tvungen att anpassa sig till och hur liten Alicia verkligen var. Tiden har bara sprungit iväg. Nu sitter hon själv, pratar/bubblar hela tiden och vinkar när man vinkar och säger HEJ. Vår lilla söta prinsessa har blivit stor.

Sen har ju några fantastiska små gullungar kommit till världen också. Lilla Alde och Stora killen Kasper för att nämna två.

Sen har det varit lite tråkigheter också. Min farbror gick bort strax innan jul av hjärntumör, väldigt tragiskt då han var 44 år bara. Men tyvärr är livet sådant. Även andra längre ifrån släktingar har klivit över till andra sidan. RIP.

Det var väl lite vad som hänt under året. Nu har jag inte tid att komma på vad som mer hänt utan nu ska vi se Johan Falk GSI på TV.

So long!
<3

Hemmafru?!

Tänkte bara slänga in ett litet inlägg såhär innan läggdags. Idag har vi verkligen inte gjort många knop, det är så himla kallt ute att man hellre stannar inne. Så jag har kollat på en massa skidor, skidskytte och längdskidor. Sen tittade vi på El maquinista aka The Machinist, sett den förut men den är himla bra. Och nu avbröt vi mitt i filmen Cool Hand Luke från 1967 (en av Topp 250) för att det börjar bli dags för sängen. Jag och Henrik har nämligen som mission att försöka titta på så många filmer som möjligt som ligger med på IMDb:s topp 250. Filmälskare som man är!

Så förutom att skriva om Alicia, andra bebisar och vardagliga saker kommer det nog in ett och annat filmtips här. Och sedan man blev mamma och är hemma ganska mycket blir det att man bakar och lägger ner mer tid på maten (om den tiden finns). Så ett och annat inlägg som rör mat kommer med all säkerhet. Igår när jag hade morgonpasset med Lillan så bakade jag tekakor. Fantastiskt goda och lätta och snabba göra. Med gröt som bas faktiskt. Så det blev en lyxfrukost när Älsklingen vaknade. Kalas!



Idag åt vi hemmagjort potatismos och ugnsstekt falukorv. Ser inte alltför aptitligt ut jag vet, men det smakade mums. Jag ska aldrig köpa ICA´s Minimat 5% någon mer gång då den var väldigt tjock och fin i början, men sen efter det varit i ugnen ser ut som en babyspya typ. Aja hur som helst var det gott..

Här kommer en bild på skruttan också som provar sommarhatt.



Nu blir det sängen!
Ciao.

Jul och nyår

Nu har det varit tyst här allt för länge. Känns inte alltid som att tiden finns till för att sitta här. Jag är såklart fortfarande sjuk, hostar och har lite "ont i lungan" eller i närheten. Det känns inte super iaf, men man kan ju hoppas att det försvinner snart..

Vi har varit i Karlskoga och firat jul, mest tagit det lugnt och haft det mysigt. Om man bortser från Annandagen då vi och mina syskon åkte till Örebro och Marieberg för att shoppa lite på mellandagsrean. Fy fan säger jag bara. Eftersom det snöade, blåste och var redigt skitväder så skulle alla örebroare också till Marieberg och det var milslånga köer överallt. Jag köpte ingenting (såklart) för att ingen normal människa ställer sig i en timmes kö på Gina Tricot till exempel för en sketen tröja för si och så mycket.. Men när lillebror skulle köpa platt-tv och jag skulle låna ut pengar så länge fick man gott ställa sig i en halvtimmes kö och våndas. Blä! Det slutade med att mina småbröder köpte alla något, vilket iofs var bra, och en sen (men välbehövlig lunch) på Donken. Nu när jag var sådär halvsjuk, hungrig och kring tusentals människor, som bland annat kliver en på fötterna och mosar sig fram med armbågarna, så tappar jag verkligen humöret och blir skitsur. Vilket också märktes.



Julafton var mysig och vi åt julbord på dagen med bara familjen, eftersom de bor lite mindre nu än förut. Men det var ganska skönt. Sen var det Kalle Anka (ja vi nobbade Anna Anka för att vara lite traditionella) och lite godis för att sedan ta det lugnt ett tag och invänta tomten. OCh nu är det ju så att alla mina syskon är för stora för tomten, men han tänkte ändå titta förbi på grund av lilla Alicia. Dels för att det är hennes första jul och vad vore det då utan tomte? Och dels för att se hur hon reagerade på denna härliga, och något förfriskade, varelse. Så lagom till att man nästan slumrade till i soffan kom då tomten. Och Alicia låg och sov, så himla typiskt. Men vi väckte henne för hon hade ändå sovit lite för länge, och hon blev inte alls rädd! Hon var hos tomten, skrattade och njöt av all uppmärksamhet hon fick. Och klapparna var en hit! Hon gillar verkligrn att öppna, känna och smaka på pappret och det som var i. Skruttan sitter för övrigt riktigt bra och länge själv nu, så duktig så!




På söndagen åkte vi hem efter att ha varit hos min moster på kalas när Hedda fyllde 7 år. Det var skönt att äntligen komma hem och det fick bli lite sushi och mys på kvällen. Dagarna går som vanligt fort och vi var ute på mellandagsrean och hittade lite nya kläder till Skruttan och nya tröjor till mig. Hämtade Liberopaketet också.
Sen var det nyår helt plötsligt. Vi tillbringade nyår i Uppsala med några vänner. Det blev middag och ganska lugn och skönt. Alicia var självklart med och stal lite av uppmärksamheten. Till förrätt blev det Bruchetta med smält mozzarella och tomatsallad. Varmrätten bestod av Oxfilé, klyftpotatis och sallad samt rödvinsås och bearnaise. Till efterrätt blev det en wünderbar chokladtårta med glass och grädde samt likör för de som ville. Allt var supergott! Tack Susanne!

Nu vaknade Alicia och det är dags för lite mys och gos. Det var nämligen Henrik som tog morgonskiftet idag så att jag fick sova utan lite. Och har därför inte sett min lilla tjej idag.

Men såhär ser hon ut efter förmiddagsluren iklädd pyamasbyxor som jag hade som liten tös.



Vår älskling <3



Idag ska vi nog ta en promenad ner till stan i det fina vädret.
Ciao.

RSS 2.0