Bonde of Sweden

Är inne och kikar på Bonde of Swedens pallar. Så himla fina, men fy vad dyra!!

Skulle passa bra i Alicias rum, men det är ngt jag aldrig skulle betala så mycket för. Vore man händig och hade alla verktyg hade man säkert kunna gjort en liknande..

Nu blir det Så mycket bättre och en kall öl.
Pöss

Snö, snö, snö

Det öser ner snö utanför och jag har morgonpasset med Alicia (skrevs nu imorse), haha låter som ett jobb, men det är supermysigt att gå upp, tända något ljus, skruttan äter lite välling och tittar på en del barnprogram. Kan säga att jag nog kan alla låtar till alla barnprogram snart, man kommer liksom på sig själv att man har en barnprogramslåt på huvvet oftare än en "vanlig" låt. Sen efter någon timme uppe smyger vi in till älskling och väcker honom..

Alicia håller låda som vanligt, kan inte riktigt sitta still en längre stund om hon inte är trött. Häromkvällen somnade hon i famnen på mig, hur ofta händer det liksom? Det är värsta mys ju!

I år har jag iaf köpt ett par rejäla skor! Jag är ju den som lite halvdant går i några korta stövletter eller ett par sneakers som inte håller värmen alls. Men nu när man är mamma måste man vara lite ordentlig ;) Hittade faktiskt ett par Race Marine som jag gillade på Stadium när det var tjejkväll med massa rea på stan, så 20% off är ju aldrig fel.


Veckorna går sååå fort just nu, har jobbat litegrann och bara gosat och busat med mitt lilla troll som på ett sätt kräver mer och mer uppmärksamhet men som också klarar sig själv på ett annat sätt då hon leker lite mer själv. Så det blir inte så mycket tid framför dumburken, som för övrigt Henrik har skaffat en ny. Den gamla la av helt. Tänk att det redan är första advent imorn, helt otroligt.

Nu är det väl bestämt att vi ska åka till Karlskoga över jul också, har ju inte varit där sen i somras..Lite illa. Stora problemet är väl att syrran och Jonas flyttat till mindre lgh, vilket betyder att vi inte har eget gästrum när vi är i stan, men på nåt sätt får vi väl plats någonstans :)

Lite utveckling:
Alicia...

...har nu 11 tänder. Vad jag vet, de ploppar upp titt som tätt och att peta i munnen på henne är ingen hit.
...sover i storflickesäng, har aldrig ramlat ut eller likanande och hon tassar in till oss varje morgon mellan 7 och 8. Har aldrig kommit in under natten änsålänge.
...är en riktig pratkvarn. När vi är hemma så pratar hon nästan konstant, bubbel bubbel bubbel. Åh det låter så härligt och roligt!
...klättrar på allt. Tar sig t om upp på matbordet om man inte är där o säger till. Hon vet iofs nu att det är ajaj att vara på bordet, så det händer inte längre.
...förstår i stort sett allt vi säger till henne. Och hon hämtar saker man ber henne hämta. Hjälper också till att bära saker t ex om vi ätit i vardagsrummet så bär hon vissa saker till köket.
...hon klappar händerna och "jublar" när hon gjort något duktigt.
...kan i stort sett alla kroppsdelar på kroppen (kan vara svårt att förstå hur huvudet kan vara både huvud och panna dock), pekar ut dom och säger många av dem . Kan säga öga, öra, haka, hals osv.
...springer fram mer och mer.
...pussar på allt. Oss, gosedjur och även i tidningar och liknande. Ibland t om med öppen mun och med tunga, kanske sett mamma och pappa pussas?!
...säger många ord. Favoritordet just nu är "pappa", säger det hela tiden, riktig pappaperiod nu, vägrar säga mamma. Andra ord är fisk, buss, öga, majs, ett (räknar ett och två), usch, dricka, vatten, godis, sitta, heja heja, pippi, anka, groda, bajs och så många andra ord!
...kan säga sitt namn och även Alice, som är Carolines och Kalles lilla goding. Och Daniel, som är hennes farbror.
...tycker inte om när mamma städar upp och undan alla leksaker. Då åker de ut igen.
...älskar kläder och att ta på sig kläder. Byxor och tröja har hon fått på sig och strumporna är på väg.
...går gärna i mammas aningen stora skor.
...gör ofta high fives och säger "hiiigh" när vi gör dem.
...fakeskrattar/skrattar när vi skrattar.
...älskar att dansa.

Det är en massa mer också men det händer så mycket helt tiden att man inte alltid hänger med.

I onsdags var vi, jag, Henke och Alicia, på barnvagnsbio med Caroline och Alice, vi såg The Social Network. Riktigt mysigt med lite folk, bebisar, lägre ljud och tänt ljus. Det gick faktiskt över förväntan med Alicia, hon fick springa runt som hon ville, men höll sig på "vår" rad. Satte sig i de olika stolarna och var tyst hela tiden. Och då får man tänka på att filmen är 2 h lång. Vår duktiga tjej! Efter blev det sushibuffé. MUMS!

I torsdags var jag på stan en stund själv, kan vara så himla skönt ibland, åt även lunch med Jessica på Kalas (Farbror Melker) som har "ät 2 för 1" hela november, schyrre. Lämnade även in vin för dagen vinlotteri på jobbet och fick reda på att jag fick vikariatet på 69% i vår.

Igår gjorde vi inte så mkt, var iväg till Gränby C och käkade och handlade till kvällens tacos. Alicia sprang runt som vanligt och hittade tydligen en rolig pojke på "springcykel", en cykel utan trampor, som hon sprang efter och inte brydde sig inte alls om oss.

Idag ska jag ta mig ner på stan en sväng och leta en present till morgondagens kalas som är hos Henkes kusin Felicia som fyller 3 år. Undra bara vad man ska köpa?! Älskling ska nog iväg på lite öl och tvspelsfest så det blir en myskväll för oss tjejer och "Så mycket bättre".


Alicias önskelista på julklappar:
- Kläder till våren, strl 86. Alternativt presentkort på H&M, KappAhl, Lindex.. OBS! Inga bodies, det använder hon inte längre. Tips, hon behöver mjukisbyxor till dagis i större storlek (86), H&M:s vanliga med snörning i midjan helst.
- DVD-filmer. I drömmarnas trädgård, Teletubbies, Tweenies, Emil i Lönneberga, Lotta på Bråkmakargatan, Pippi Långstrump osv.
- En fåtölj. Antingen från Jysk, Royal Princess barnstol i rosa (helt mjuk i skum, och utvikbar) eller från IKEA, Poäng barnfåtölj.
- Målarset med kritor, pennor och vattenfärg.
- Hopphäst. En gummihäst som man kan hoppa fram på. Alicia älskar dom på dagis. Finns bl a på Leklust och andra leksaksaffärer.





Och nu när man är så pass "gammal" skulle jag kunna säga att jag inte förväntar mig några julklappar. Jag tycker nästan att det är roligare att ge än att få. Ekonomin säger VERKLIGEN ifrån denna månad, nästan så man ligger på minus faktiskt, så det blir att köpa julklappar i december i stället. Men om jag fick välja så skulle jag vilja ha:

- Symaskin. Jag vill sy gardiner, kuddöverdrag, filtar, lapptäcken osv. Känner mig pysslig och vilja fixa till lite mer här hemma, nya gardiner både i kök och till Alicias rum. Det känns lite vuxet att vilja ha en, men det vore schyst med en.
- Pepparkvarn. Vill ha en stor svart pepparkvarn, har velat ha länge. Och nu har jag sett en på Household här i stan som man inte känner sig helt rånad av att köpa.
- Väggklocka med bara visare, också från Household.
- Krukor. Höga, vita, fyrkantiga och matta i färgen. Även dessa från Household, men de finns lite överallt.
- Cult Diskmedelspump med diskborstehållare och platta som de står i, alla dessa i vitt. Finns bl a på Mique.
- Presentkort på IKEA. Är väl alltid bra?
- Pengar. Småbarnsföräldrar är inte rika. Så är det bara. :)







Nu ska jag och lillskruttan titta på Bert på Barnkanalen, sån jäkla nostalgi!
Sen kan jag verkligen rekommendera The Walking Dead, en serie. Så den som gillar "jordens undersgångsfilmer" eller har en fasination av zombies, men inslag av spänning och lite drama, ska man absolut se den! Se se se!!

Tack och hej, leverpastej! (Bert)


RSS 2.0