Familjedag

Idag har vi varit på informationsmöte på dagis och sen när vi hämtat Alicia begav vi oss mot Kungens kurva. Vi tog en sväng genom Heron City (eftersom jag aldrig varit där), käkade och så och sen begav vi oss till IKEA. Fan vad stort det var! Och lite förvirrande. Tacka vetja Uppsalas Ikea där man relativt enkelt hittar det man söker. Det slutade med att vi inte shoppade någonting (ofta det händer), utan tittade på lite olika saker vi "behöver". Vi ska dock åka till Ikea i stan imorn när vi ända har bilen och köpa bl a en hylla till köket, ett nytt vardagsrumsbord (fungerar inge bra med glasskiva med ett litet barn) och en ny matta. Vi har planer på att måla om i köket som har en halvdassig beige färg just nu, till en fräsch vit..

Och igår blev vi ägare till en ny vagn:
Emmaljunga Scooter 2.0 Silver Check.
En riktig pärla! Tack!

 

Just ja! Har dragit på mig ett skönt ryggskott också. Stundtals gör det så ont att tårarna sprutar. Idag är det dock bättre, men igår kändes det värre än 50 timmars värkarbete och nästan 2 veckors pina efter kejsarsnittet. Not fun! Men det är min vanliga tur som jag alltid har. Undrar bara när den tänkt vända? Som tur är har jag ju min lilla gosiga familj.. På tal om familjen så går Alicia helt o hållet nu, förutom ibland på dagis när hon har bråttom och det går fortare att krypa. Envisa unge skulle såklart gå igenom halva Ikea idag.. Det kunde ha tagit en timme, nu tog det tre, närå inte riktigt, men fort går det ju inte ;)

 

I helgen blir det jobb och förhoppningsvis en middag och vin med lite tjejer :) Och nästa helg blir det minikräftskiva med familjen Kjellner/Nygren. Mysfaktor hög.

Nu måste jag vila ryggen.

 


Dagis och femte sjukan..

Det är mycket som händer nu, som vanligt alltså, så jag har varken tid, lust eller ork att blogga.. Alicia började sin inskolning förra veckan och det har verkligen gått superbra! Hon är så duktig vår tjej! Dagiset verkar bra, precis som ryktet säger och Alicia verkar gå bra ihop med både vuxna och barn. Hon är för övrigt yngst av alla barn på denna avd. Dock drog hon på sig något som vi tror var femte sjukan förra veckan vilket var mindre skoj, då får man bl a prickar över hela kroppen, mammas lilla prickekorv :)  Även en del tänder som poppar upp nu och det märks av att hon vaknar på natten och är lite ledsen.

Idag har vi varit iväg till Gränby en sväng och lunchat och köpt vintervantar och en ryggsäck till Alicia på Polarn och Pyret, och då fick man ett par mockasiner på köpet, man tackar ja! Vi har även köpt skaljacka till våren och en fleece från p.o.p och fått två set regnkläder från Lindex och Name It av A´s farmor och Henkes mormor och även skor. TACK! Så nu är det bara varma vinterkläder och skor och lite mjukiskläder så är hon kittad ordentligt för dagis.

Jag och Alicia var en sväng till Värmland också. Fy f*n för att släpa på vagn och allt som krävs när man har barn. Drog även med en resesäng. Tur man är lite stark och klarar mycket själv, annars hade det varit riktigt jobbigt. Men som tur var gick två byten av och på bussar och tåg över förväntan bra.. Skön att komma att komma "hem" lite och bara "koppla av". För det är lite av en pärs också att hinna träffa alla på några få dagar. Hann med en bio med mina bröder också, Inception, sjukt bra så gå och se den nu! :)

Vi har hunnit med en tripp till Sthlm också för att kolla på Prideparaden. Så najs med bra väder, kall öl, bra sällskap och paraden. Klockish! Efter blev det bira, ölspel och en sjuk massa Singstar/Rockband i goda vänners sällskap.

Alicia har varit på 1årskontrollen också och såhär såg det ut då:

Vikt: 8110 g
Längd: 71,5 cm
Huvudomfång: 46 cm

Annars har det väl varit en del lunch- och fikaträffar med Caroline och lilla Alice. Och en hel del små familjehappenings. Sånt som alltid är det bästa som finns!
I veckan blir det en hel del jobb och på söndag hägrar Örbyhus. Nice. Får se om man kan kasta in en svampplockardag och en minikräftskiva med familjen Kjellner/Nygren någon gång inom snar framtid också!


Jag har SERIÖSA problem med att ladda upp bilder. Det går inte/tar alldeles för lång tid. Någon som har samma prob eller vet vad det kan vara får gärna hojta till.

Nu blir det dusch och sängen!

RSS 2.0