Blogginläggen lyser med sin frånvaro

Som jag har sagt tidigare så är jag inte direkt någon bra bloggare, eftersom jag gör det så sällan. Men här kommer en liten update på vad vi har haft för oss i veckan.

Vi har under förra veckan provat oss på 5 minutersmetoden, som kortfattat går ut på att man ska lägga ner barnet i sin säng när det är trött och sedan gå in 5 min senare och trösta barnet (som oftast skriker) och sedan upprepa tills barnet sover. Och det har gått galant! Vi har aldrig behövt gå in en andra gång, dvs så somnar hon efter 6-8 min, varje gång har det varit så (förutom i lördags när det var massa folk här, då tog det 20 min). Så vi har verkligen haft tur och inte alls jobbigt med att utöva den här metoden! Så nu gör vi det både på hennes sovtider på dagen, eftermiddagen och på kvällen. Hon har nog fattat galoppen och somnar ibland direkt utan minsta pip *stolt* Hon har däremot börjat vakna tidigare på morgonarna, vilket inte är lika roligt. Men sånt där går ju upp och ner och i olika perioder. Hon är iaf duktig, vår tjej.

I fredags var vi på BVC och tog 6 månadersvaccinationen, den blev ju framskjuten eftersom Lillan har varit sjuk. Det gick rätt bra förutom att de inte tog de två sprutorna samtidigt som de ska göra utan det blev två gånger. Andra sprutan var inte så populär, men hon blev glad snabbt igen. Duktiga tjej! Sen bar det iväg hem för en powernap för hennes del och sen iväg till S:t Perskyrkan på Dopkalas för de som blivit döpta det senaste halvåret. Myspys.

Vår glada tjej

Helgen var lugn, Henrik jobbade i lördags och jag hade städdag hemma. Skoj! Sen på kvällen kom David, Liza, Mia och Matt hit på middag. Det blev tacopaj med sallad och till efterrätt blev det blåbärspaj. Mums. Vi tittade på Melodifestivalen och bara tog det lugnt. I söndags hade vi vår vanliga slappardag och eftersom det var så fint väder tog vi en promenad till Gränby C och förbi nya lägenheten.

Alla måndagar jobbar jag, så det händer det inte så mycket skoj. Sen i tisdags var det mammaträff på Gränby C, älskar stora gallerior där man slipper ta på och av kläder på Skruttan, det var jag, Elin och Kasper och även Sabine med sin söta lilla Wilma. Vi var där i ganska många timmar och åt Quesadillas, snackade skit och handlade kläder till våra små under. Alicia gjorde en Ica Maxi dvs hon bajsade så det kom långt upp på ryggen (förstår inte hur de lyckas, när de bara sitter upp) och jag fick gå och köpa en ny body. Alicias farbror Martin var här en sväng och gav oss lite nya schysta filmer att kolla på, tack tack! Och på onsdagar går vi till Öppna förskolan som vanligt, med massa sång och lek.

Tofspremiär!

Igår såg vi två filmer, Sommaren med Göran och Saw VI. Varav den första inte var sådär jättebra, en tendens som finns ibland hos svenska filmer. Den var lite tokrolig på sina ställen, men den får inte mer än 2 av 5 räkor! Saw VI gillade jag däremot, men jag är ju lite av ett Thriller/Skräck-fan.



Nu kommer jag jobba fredag och lördag, så det blir en superlugn helg, som det brukar bli. Lite god mat, På spåret, mys, bus, film och en jävla massa OS, som börjar i morgon!


När vi var på Gränby passade jag på att köpa upp en litet lager med mat/desserter till LillaBus. Gröten var dock inte så poppis till en början, och jag tyckte den luktade pommes frites?! Men annars går det mesta ner i den lilla magen.

Det här har vi bl a ätit:

Hamburgare med MAX Friscobröd och sallad.

Fläskytterfilégryta med paprika, lök, champinjoner och vitt vin med jasminris.


Nu ska jag gå och duscha och göra mig i ordning, ska nämligen till Jessica på lite fika och skitsnack när Alicia har vaknat. Så håller jag tummarna för en kär vän att allting går vägen utan krångel!

Pöss.

Ensamtid och tjejfest

Idag har jag och Alicia en riktig slappardag, precis som igår. Hon ligger här nedanför mig på golvet och kravlar runt och pratar precis hela tiden. Mammas sötnöt. Hon krafsar på sin gåvagn som hon fick av farmor i söndags. Det är en BRIO Hello Kitty i rosa, såklart!? SÅ himla tjejig! Hon fullkomligt springer fram med den (självklart får man hålla i henne under armarna under tiden) och ska helst gå hela tiden. Ajaj säger mammas rygg men vad gör man inte när hon blir så glad.


I förra veckan jobbade jag mån, fre och lör och Henrik jobbar dagarna därimellan. Känns lite konstigt att hela tiden gå om varandra på dagarna, men man vänjer sig väl! Sen i lördags åkte älsklingarna till Alicias farfar med familj i Örbyhus medan jag fick lite egentid och hade tjejfest här hemma. Det var väldigt mysigt med lite bål, snittar, massa snack och Singstar. Och att de flesta kunde komma också var schyst. Sen blev det utgång på Bullitt och Pitchers. Tacka vet jag det, hellre än att stå o trängas på Platina t ex..Sen gick jag hem i snöyran och massa minusgrader, typiskt bra med festklädsel. Det tog ut sin rätt på söndag då jag blev riktigt förkyld och hostig. Sen var jag ganska bakis också..Första "riktiga" fyllefesten på ca 1 ½ år. Och jag längtar inte till nästa. Usch för att dra i sig såna mängder alkohol igen. Kanske bara är ovan såhär efter graviditeten men men..


Lilla Nalle var också med på Tjejkvällen. Sötis.

HAHA! Ibland kan man inte låta bli att skratta åt Alicia. Hon blir så förbannad när man tar ifrån henne saker eller som nu, när hon inte tar sig upp i gåvagnen. Lilla Busan har för bråttom för sin egen förmåga.
Älsklingarna <3



Här ligger Alicia och är helt inne i vad som är på TV, tror det är Bolibompa.




Sen gjorde jag en helt fantastiskt god Kantarellsoppa som var superenkel att göra! Mumma!
Kantareller, lök, mjölk, matlagningsgrädde, kycklingbuljong. Mixa, klart!


Vi har även haft Tacomys. En torsdag tänka sig!
Med tortilla, köttfärs, majs, gurka, ost, vitlöksstekta champinjoner (ett måste), hemmagjord guacamole, gräddfil och tacosås.


Fläskytterfilé med pressad potatis, vitvinssås och kantareller.


Igår blev det bara det som gick snabbast att göra.
Chicky bits med pommes, hemmagjord kall currysås, bearnaise, avocado, gurka, tomat och fetaost. Otroligt gott!

Alicia brukar ju vakna vid 8 snåret varje dag och sen så somnar hon igen vid 11 och brukar sova 2 timmar. Men idag vaknade hon 7, somnade igen vid 10 och sen vaknade hon efter 40 min igen. Man hinner inte åf något gjort då! Och det märks nu att hon inte sovit något för allt hon gör är gnäller och gnuggar sig i ögonen. Men ska hon sova? Fan heller. Att hon inte bara ger upp, det är ju så skönt att sova. :)

Nu ska jag försöka söva henne igen iallafall. Provade 5 min metoden igår kväll och hon somnade efter 9 min, alltså behövde jag bara gå in en gång och ge nappen och säga godnatt igen. Ganska skönt.

See ya! Ciao.

RSS 2.0